.

.

OHJAAJA MERJA SKYTTÄ

Nyt on aihetta juhlaan! Ohjaajamme Merja Skyttä on toiminut jo 20 vuoden ajan ohjaajana Ns Rajan Nuorissa. Juhlavuoden kunniaksi järjestämme kaksi konserttia, lauantaina 1.2.2014 Taidekoulu Estradilla klo 14 ja 18.30, jonne toivomme mahdollisimman monen pääsevän juhlimaan rakasta Merjaamme! Alla olevaan tekstiin olemme koonneet joitakin syitä siihen, miksi Merjan 20-vuotiasta ohjaajan uraa on syytä juhlistaa ja miksi Merja on meille kaikille tanssijoille korvaamaton.
Merja valittiin vuoden ohjaajaksi 2009

Merja Skyttä – Kasvua 2Skytä vuotta:

Merja on tehnyt rohkaisevaa ja kannustavaa työtä lasten ja nuorten parissa 
kansantanssiohjaajana Nuorisoseura Rajan Nuorissa yhtäjaksoisesti 20 vuotta. Merja on ymmärtänyt yhteisöllisyyden merkityksen nuorten harrastamisessa ja kasvussa, ja tukenut ohjaamiaan nuoria myös henkilökohtaisissa kasvuprosesseissa. Merja tietää, että harrastamisen mielekkyys syntyy yhteisesti asetetuista tavoitteista ja riittävän haasteellisesta toiminnasta, johon jokainen ryhmäläinen voi sitoutua. Merjan ohjaamissa ryhmissä korostuukin ryhmähengen luomisen tärkeys sekä yhteistyö tanssijoiden, ohjaajan sekä ammattikoreografien kesken. Monet Merjan tanssikasvateista toimivat nykyään itse kansantanssiryhmien ohjaajina sekä tanssialan ammattilaisina. Merja kannustaa nuoria aktiivisesti ohjaajakoulutuksiin ja tukee aloittelevia ohjaajia.

Merjan juuret ovat syntymästä saakka olleet Rajan Nuorissa nuorisoseuralaisvanhempien kautta. Merjan ohjaamista kansantanssiryhmistä toiminnassa ovat edelleen Kirjavat, Kimurantti sekä Kimara. Muita Merjan ohjaamia ryhmiä vuosien varrella ovat olleet Kirpakat, Kipsakat, Karuselli, Pikku-Kepposet sekä Pikku-Jätkät. Merja valittiin Suomen Nuorisoseurojen vuoden ohjaajaksi vuonna 2009.

Merja on vienyt ohjaamiaan ryhmiä erilaisiin tanssitapahtumiin ympäri Suomen, kuten Movesiin, Arktisiin askeleisiin, Sottiisin kolmeen vuodenaikaan, sekä alueellisiin tanssitapahtumiin. Hänen ryhmänsä ovat menestyneet Kalevan Nuorten Liiton lasten kansantanssiryhmien luokitteluissa jo 90-luvulta lähtien: kultasarjaan on luokiteltu mm. Kirpakat ensimmäisenä tyttöryhmänä vuonna 1996 ja Kimurantti kolmesti peräkkäin vuosina 2008-2012. Suomen Nuorisoseurojen aikuiskansantanssiryhmien luokitteluissa Kirjavat on yltänyt kahdesti mestaruussarjaan, vuosina 2009 ja 2013. Kirjavat valittiin tänä vuonna Pispalan Sottiisin Vuoden Kansantanssiyhtyeeksi 2014.

Kotimaisten kansantanssitapahtumien ja luokittelujen lisäksi Merja on vienyt ohjaamiaan ryhmiä aktiivisesti ulkomaisiin tanssitapahtumiin. Merja näkee uusien elämysten ja kokemusten saamisen osana tanssin harrastamisen rikkautta. Merjan ryhmät ovatkin edustaneet Suomea eripuolilla maailmaa, mm. Karuselli Euroopan kiertueella, Kirjavat Perussa, Etelä-Koreassa ja Filippiineillä saakka, sekä Kimurantti jo Norjassa ja Turkissa asti. Merjan ryhmät ovat myös osallistuneet jokaiseen tähän asti järjestettyyn Barnlekiin, pohjoismaiden yhteiseen kansantanssitapahtumaan.

Merjan sydäntä lähellä on ollut jo vuosien ajan lasten tanssitapahtuma Lasten Kalenat, joita järjestämässä Merja on ollut alusta alkaen. Myös Merjan ryhmät ovat osallistuneet Lasten Kalenoihin alusta lähtien, aluksi tanssijoina, mutta myöhemmin myös erilaisten talkoo- ja järjestelytöiden kautta. Merjalle on ollut tärkeää kasvattaa ohjaamiaan nuoria talkootyön tärkeyteen. Merjan kasvatit ovat osallistuneet myös monien muiden tapahtumien, kuten Barnlekin 2005 tai Pispalan Sottiisin tapahtumien, järjestämiseen. Talkootyötä tekemällä nuoret oppivat toisaalta yhdessä tekemisen merkityksen ja toisaalta tärkeitä taitoja tapahtumien organisoinnista. Kaikki Merjan ryhmät ovat myös rahoittaneet ulkomaan matkojaan erilaisilla talkootöillä.


Nuorisoseurassa toimiminen ja vaikuttaminen on ollut Merjalle sydämen asia jo pitkään. Merja on toiminut Nuorisoseura Rajan Nuorten johtokunnassa erilaisissa luottamustehtävissä jo useita vuosia. Lisäksi Merja on aktiivinen järjestötoimija sekä alueellisella että valtakunnallisella tasolla. Hän on toiminut Kalevan Nuorten Liiton hallituksessa kahtena kautena ja on tälläkin hetkellä Suomen Nuorisoseurojen valtuuston jäsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!