.

.

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Ensimmainen paiva Perussa!

Matkamme alkoi aikaisin perjantaiaamuna klo 01.00 Lappeenrannan matkakeskukselta. Bussissa nuokutun matkan jalkeen saavuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lensimme Amsterdamiin puolen seitseman aamulennolla. Amsterdamista matkamme jatkui KLM:n koneella kohti Limaa. Kolmentoista tunnin lentomatka sujui leppoisasti elokuvia katsellen, Pyhajarven kansallispuvun essuja kirjoen ja espanjan kielta opetellen.

Perille saavuimme paikallista aikaa iltakuuden maissa. Matkalaukkujen saapuminen jannitti viimeiseen saakka, mutta onneksi jokainen sai omansa! Turvatarkastukset sujuivat maahantulokortteja vilautellessa. Meita olivat odottamassa ystavallinen oppaamme Silvia ja tapahtuman johtaja Gustavo Mendoza. Hyppasimme bussiin ja saimme heti tutustua paikalliseen liikennekulttuuriin, jota ei voi sanoin kuvailla... Matkalaukkumme sen sijaan kulkivat kuorma-auton lavalla.

Hotellille saavuimme illalla puoli yhdeksan aikaan (Suomen aikaa klo 03.30) ja yllatykseksemme meita oli poliisisaattue odottamassa hotellin pihalla. Illallisen jalkeen kavimme nukkumaan noin 42 tunnin valvomisen jalkeen!

Maittavan aamupalan jalkeen lahdimme tutustumaan Liman historialliseen keskustaan. Ensimmainen etappimme oli Plaza de San Martin, jonka ymparilta loytyi mm. 1920-luvulla rakennettu luksushotelli Bolivar ja teatteri Colon. Sielta siirryimme Liman Main Squarelle, jossa saimme esimakua tulevasta festivaalista. Muutaman nayttelyn jalkeen paasimme tutustumaan San Franciscon katedraaliin ja sen alla sijaitseviin katakombeihin. Luiden maara kirkon alla oli vaikuttava! Harmiksemme siella ei saanut valokuvata, silla kierros oli upea.

Illalla lahdimme oppaiden kanssa kaymaan kaupassa. Kaduilla heratimme huomiota liiankin kanssa, emmeka ole tottuneet sellaiseen. Meita on ohjeistettu olemaan varuillamme tietyilla alueilla, emmeka saa liikkua ulkona yksin, varsinkaan iltaisin! Jo tanaan paivalla paluumatkalla hotelliin saimme kannoillemme kolme nuorta huppariheppua, jotka selvasti yrittivat seurata meita ja selvittaa missa majoitumme. Onneksi oppaamme huomasivat tilanteen, ja pienella harhautuksella saimme hemmot karistettua perastamme.

Tamaniltainen kauppareissu heratti meidat huomaamaan, miten erilaisessa kulttuurissa olemme vieraina. Itsesta ja rahoista on pidettava koko ajan todella hyvaa huolta. Hotellin ovella on ymparivuorokautinen poliisivartiointi, ja sen lisaksi mukanamme kulkee vahintaan kaksi paikallista opasta, joten meista huolehditaan hyvin.

Nain on ensimmainen paiva Limassa pulkassa! Nyt hyvin mielin nukkumaan, ja huomenaamuna starttaamme kahdeksalta kohti Asia Beachia! Tanaan ilma on ollut lammin (+25C), mutta pilvinen, kostea ja hiostava. Toivotaan huomiselle aurinkoista saata!

3 kommenttia:

  1. Hei tyypit! En ehtinyt soittaa perjantaina ku oli jo puhkut kiinni. Siis ihanaa ja mahtavaa matkaa teille. Vetäkää hyvät keikat ja ohmmatkaa lisää matkoja joille miekin pääsisin mukaan. Ja nauttikaa olostanne... Ja muistakaa tuliaiset senkit rakkaat ihmiset!!!
    E

    VastaaPoista
  2. kuulostaapa jännittävältä teidän nykyinen olinpaikkanne. Nauttikaa kuitenkin ja tulkaa ehjänä kotiin ikimuistoiselta retkeltänne. Toivottavasti ei matkan aikana mennyt kirjailulangat wiipurin rinkelille :-)
    -Susku-

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille molemmille. Matka on tosiaan lahtenyt mukavasti kayntiin eika kirjailulangatkaan ole menneet wiipurin rinkelille. Tanaan olikin ensimmaista kertaa kaikilla ryhman tytoilla Pyhajarvet paalla.

    Kirjavat

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!