.

.

torstai 21. tammikuuta 2010

Viides paiva Perussa, kuudes reissussa!

Tanaan herasimme klo 7.00 Merjan suloiseen koputukseen. Ennakoimme hieman aamupalalle menoa, silla halusimme varmistaa ruuan riittavyyden ja nopean saatavuuden. Suunnitelmamme onnistui taydellisesti, ja saimme aterioida lahes koko aamiaisen suomalaisen rauhallisissa merkeissa.

Yhdeksan jalkeen hyppasimme bussiin, ja pienien parkkeerausongelmien jalkeen saavuimme paikalliseen elaintarhaan. Ulkona oli todella kuuma, silla AURINKO PAISTOI TAYDELTA TERALTA, ensimmaista kertaa reissun aikana! Osa tytoista osti itselleen hienot levealieriset aurinkohatut, osa taas aurinkovarjon suojaamaan paahteelta.

Paikallinen zoo osoittautui vehreaksi alueeksi, jossa kasvillisuus kukoisti ja elaimet nokottivat pienissa hakeissaan. Jussi innostui keskustelemaan elainten oikeuksista nahtyaan jattikondorikotkan hakin ja jatkoi paatoksellista pohdintaansa puumien kohdalla - tosin aivan oikeutetusti.

Naimme vihdoinkin laamoja ja alpakoita, joita tanne tultiinkin katselemaan. Sonja katseli alpakoita keritsemisprosessi mielessaan, Marja sen sijaan pohti erilaisien kasvien siementen kuljetusmahdollisuutta Suomeen hortonomin ura mielessaan. Elaintarhassa oli myos muutama museo, joista yhdessa oli nahtavilla inkahauta. Lisaksi tarhan alueella oli useita kivikasoja (inkaraunioita). Iloksemme paasimme myos vierailemaan Machu Picchulla, vaikka talla kertaa sinne mentiinkin veneella.

Kaikenkaikkiaan vierailu oli mukava, mutta jos olisimme saaneet kiertaa tarhan omalla napakalla Kirjava-tahdillamme olisimme myos nahneet ne pari aluetta, jotka muiden ryhmien hidastelun takia jaivat nakematta.

Saavuttuamme hotellille nautimme pikaisen lounaan, jonka jalkeen alkoi mieleton suihkinta meikkien ja pukujen kanssa. Lounaan loputtua Merja keskusteli myos Perun Suomen suurlahettilaan, Pekka Orpanan kanssa. Tyokiireiden takia han ei ehdi nakemaan esiintymisiamme, mutta lahetti lampimat terveiset koko ryhmalle ja toivoi meidan viihtyvan Perussa. Olipa hienoa saada puhelu nain korkealta taholta!

Kaksi tv-kanavaa tulivat tekemaan juttua festivaalin ryhmista, minka takia esiinnyimme pariin otteeseen 30 sekunnin ajan. Osaa meista myos haasteltiin, ja Petrus paasi opettamaan haastattelijattarelle kantapolkkaa. Tunnelma alakerran lehdistotilassa oli hikinen ja hyvin etela-amerikkalainen.

Haastattelujen jalkeen siirryimme hetkeksi Magic Fountainseille, eli puistoon, joka oli taynna suihkulahteita. Seurasimme pitkaan suihkulahdenaytosta, johon oli yhdistetty musiikkia, varivaloja, valokuvia ja lasereita. Hienolta naytti! Kuljimme myos vesitunnelin lapi ja katselimme lasten leikkeja vesisuihkujen keskella.

Tanaan on ollut pitka paiva ja olemme piakkoin kaymassa nukkumaan. Huomenna alkaa itse festivaali, eli todellinen koitos on vasta edessa. Muut ryhmatkin ovat jo saapuneet, ja hotelli on muuttunut rauhan tyyssijasta kielten ja kulttuurien sekamelskaksi. Pidetaan lippu korkealla, onhan meilla isoin lippu!

3 kommenttia:

  1. Hei,
    Kuulostaa mukavalle. Mistä kaikista maista siellä on festivaaleille osallistujia? Mahdatte olla sieltä näkökulmasta katsottuna niitä eksoottisimpia osallistujia! Onko europpalaisia minkä verran mukana?
    Ja todellakin pitäkää lippu korkealla - näyttävästi ja ylpeästi!
    Leena

    VastaaPoista
  2. Hei! Toivottavasti ensimmäisen festivaalipäivän kuulumisia tulee pian!
    Suomen lisäksi muut mukana olevat maat ovat nettitietojen perusteella Argentiina, Bolivia, Kolumbia, Costa Rica, Kroatia, Kiina, Ecuador, Paraguay, Meksiko ja tietysti itse Peru. Ryhmien vetäjät ovat miehiä, paitsi Paraguaysta on rouva ja meiltä Suomesta nuorekas Merjamme, neidiksi siellä tituleerattu :-) Mukavaa jatkoa kaikille! t. Tuula

    VastaaPoista
  3. Oletteko löytäneet mistään juttuja tai videoita Kirjavien esityksistä? YouTubessa on joidenkin maiden esiintymisiä, mutta ei vielä toistaiseksi ainakaan suomalaisten http://www.youtube.com/watch?v=SIh8LgEqK0E.

    tp

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!