.

.

perjantai 9. tammikuuta 2015

Uusi vuosi täynnä juhlaa - Kirjavat 20 vuotta!

Nyt on lomat lomailtu ja uusi toimintakausi käynnistetty valmistautumalla Folkkikselle, tänään illalla starttaa Folklandian 20-vuotisjuhlaristeily. Myös Kirjavat viettää kaksikymppisiään tänä vuonna, jihuu! Suurin osa tanssijoista on ollut mukana ryhmässä perustamisvuodesta 1995, ja jo yli kymmenen vuotta ollaan juuri tällä kokoonpanolla tanssittu, joten syytä juhlaan löytyy. Juhlavuonna meillä on luvassa mm. Tanssin Riemua! -maakuntakonsertteja, Aikuisryhmien katselmukseen osallistuminen, NS Rajan nuorten konsertti, Tanssimania, sekä juhlakonsertti syksyllä 2015 Lappeenrannassa. Myös uusia tansseja olis suunnitteilla valmistua syksyksi ;) ja eiköhän noita keikkoja riitä tuttuun tapaan.

Juhlavuotta voi tulla meidän kanssa aloittamaan Folklandian Starlight palacelle ensin klo 18.30 alkavaan Folklandia-gaalaan ja vielä samana iltana klo 21 alkavaan Kansantanssin voimaa -konserttiin. Saattaapa meitä nähdä vilaukselta jossain muuallakin...

Häröilytunnelmia viime vuoden Folklandian bäkkäriltä
Vuosi 2014 oli kyllä ainutlaatuinen. Viime vuonna näihin aikoihin vastaanotettiin Vuoden Kansantanssiyhtye -tunnustus, joka vieläkin aiheuttaa onnenkipristyksiä ja hämmennystä! Juhlinta jatkui heti helmikuussa ohjaajamme Merjan ikimuistoisilla 20-vuotisohjaajajuhlalla. Kevään aikana saatiin työstää Susanna Kivisen Kohti-teosta, joka nyt tuodaan Folklandialle tänä vuonna. Pukutalkoissa taas nuppineulat lensi, ja meille tuttuun tapaan kiire (lue: paniikki ja stressi) siinä taas tuli, että saatiin kesäkuuksi kahdet uudet puvut valmiiksi. Keikkoja riitti, päästiin Jokioisilla asti vierailemaan Tahdittomien juhlakonsertissa, ja isona rutistuksena oli SottiisiMoves ja erityisesti meiän VKY-konsertti Pakkahuoneella. Sottiisin jälkeen ensimmäinen perinteinen mökki-ilta oli ansaittu :) Kesällä tanssittiin niin toreilla kuin kyläjuhlilla, ja erityisesti Jänkäsalon sikajuhlat jäi meille mieleen! Kesäkeikat päättyivät tuttuun tapaan Sataman Valot -kulttuuritapahtumaan hämyiseen elokuun viimeiseen lauantai-iltaan. 
Viime kesän Kirjava-elämää
Syksyllä käynnistettiin Tanssin Riemua -maakuntakonsertit NS Rajan Nuorten ryhmien ja musiikkiyhtye Kipinän kanssa. Unkarilaiset tanssit tulivat tutuksi yhdessä Kimurantin kanssa. Samalla valmistauduttiin Meksikon matkaa varten, joka toteutui loka-marraskuun taitteessa. Reissusta palattiin suoraan koululaiskeikoille Lappeenranta-saliin. Itsenäisyyspäiväviikonloppu talkoiltiin, keikattiin, ja nautittiin Kirjavien perinteinen yhteinen jouluateria. Yhdessä jälleen huomattiin, että paljosta voidaan olla kiitollisia tässäkin vuodessa kaikkine haasteineen ja hurmoksineen! Joulutapaamisen jälkeen oli hyvä käydä lomailemaan, ja nyt on akut ladattu juhlavuoden haasteisiin :)

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ps. Kirjavia voi kannattaa ostamalla vuoden makeimman tanhukassin tai kalenterin, Folklandialle on lähössä myyntikappaleita mukaan, ja toki tuotteita voi ostaa muulloinkin. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi sähköpostin (kirjavat(at)gmail.com) kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä ryhmäläisiin.

TANHU ON elämäntapa, se tulee SYVÄLTÄ sydämestä       Seinäkalenteri 2015

1 kommentti:

  1. Hei! Saako noita tanhukasseja vielä jostain? T. En päässyt sillon folklandialle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!