.

.

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

neljas paiva

Hellurei ja hola!
Herattiin kahdeksaksi aamupalalle, jossa yllatykseksemme oli muitakin hotellin vieraita! Tasta johtuen juustoja, leipia ja kahvia saatiin hieman odotella... Kuitenkin saimme mahat tayteen.

Sitten mielenkiintoinen osuus paivassa. Lahdimme hotellilta kohti kansallismmuseota - paikallisilla takseilla! Paikalliset taksit olivat hyvin mielenkiintoinen kokemus. Liikennesaannot taalla ovat vain suuntaa antavia, kaduilla kaupataan kaikkea sanomalehdista kumisiin maapalloihin auton seistessa risteyksessa. Paikallisilla ei ole tapana kayttaa vilkkua, vaan kaistan vaihdosta ilmoitetaan heiluttamalla katta ulkona ikkunasta. Koko jannittava taksimatka maksoi meille vain 10 sol per auto (2,5e).

Kansallismuseossa naimme erilaisia patsaita, ruukkuja ja tauluja 2600 eKr-2000 jKr. Oli hienoa. Vai oliko? Hehheh... Oppaamme "Sirkka" oli mukanamme, ja kertoi meille eri kulttuureista ja museon nayttelyista (on opiskellut historiaa). Sitten taksilla takaisin hotellille (huh!)

Ruuan jalkeen mentiin bussilla Mirafloresiin. Se on kaunis ja hyvaosainen alue Limassa. Ensin kaytiin paikallisella rannalla, joka ei ollut yhta turvallinen, kuin Asia beach. Aallotkin olivat pienemmat. Osa kavi nopeasti uimassa ja sitten matka jatkui. Menimme ensin katsomaan Mirafloresin boheemia puolta. Alue oli kaunista ja maisemat huikeita! Seuraavaksi siirryimme ostoskeskukseen, joka oli meren aarella. Kaupat siella olivat fiineja. Nyt olemme nahneet erilaisen, fiinimman puolen Limasta. Ostoskeskuksesta suurin osa lahti kumminkin tyhjin kasin pois. Bussimatka takaisin sujui mukavasti laulaen. Aurinko paistoi vihdoin ja jokaisen mieli oli aurinkoisempi!

1 kommentti:

  1. Hei! Terveisiä Perun lämpöön täältä kylmästä Lrannasta. Itse olen seuraillut nettiuutisia googlettamalla Asociación Kirjavat Lima Peru, tässä vaiheessa näkyy, että osallistuvat festivaaliin ja joku (vanha, mutta kiva) kuvakin siellä pyörii. Jutut varmasti lisääntyvät, kun festivaali oikeasti alkaa. Odotellaan mielenkiinnolla :-) t. Tuula

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!