.

.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

11.10 paatospaiva

Joo alkaa reissu olee pulkassa. Tassa viela kamojen pakkausta ja viimeisia saatoja ennen kotiinlahtoa.
Viela pikku kertaus kuluneen paivan tapahtumista:

Herasimme tanaan tuttuun tapaan kasin pintaan ja aamiaisen kautta 9.30 buddha-temppelia ihmettelemaan.
Oli kylla hienoa nahda temppelialue joita yleensa nakee vain postikorteissa tai elokuvissa (kamera ei pelaa joten ei viela kuvia kyseisesta paikasta). Alueella oli paatemppeli, ruokala, paivakoti, toimistotiloja seka muita pienempia rukoustemppeleita. Paapaino kaynnilla oli Aasian suurin puinen Buddha joka kuitenkin naytti kovin kiviselta... tieda hanta sitten... Kuitenkin temppelialueella vallitsi harmoninen ja rauhallinen fiilis, joka kylla valittyi sieluun ja ruumiiseen. Oli todella "puhdistavaa" vain istua valleilla ja katsella maisemaa ja kuunnella jumalanpalveluksen aania. Alue sijaitsi vuorten alarinteilla ja maisemat olivat upeat.

Noh, Temppelin jalkeen menimme matkamuistomyymalaan, joka oli kuin tehty huijaamaan hinnoillaan tyhmia lankkareita. Tavara oli oikein ihanaa ja sopoa, ja niin olivat hinnatkin... Kauppa teki taas hyvat tilit Kirjavien kaynnilla.
Sitten oli vuorossa ruokailu paikallisessa korealaisessa ravintolassa. Menu oli taas tuttua "sekoita oma ruokasi tarjolla olevista aineksista" ja tarjolla oli talla kertaa myos lihaa. Vatsa taynna oli taas mukava ottaa suunta kohti Cheonanin keskustaa.

Pyorahdimme ensin paikallisten suosimalla kauppakaytava-torilla, josta ostimme loput tuliaiset (paa-asiassa syomapuikkoja). Oli oikein piristavaa kayda paikallisten alueella missa naki, kuinka paikalliset hommaavat evaansa ja tarvikkeensa. Pitihan sita ostaa kilo kuivattuja chileja noin niinkuin muodon vuoksi... Kertyihan siita kiva keko jaettavaksi ja syotavaksi.

Sitten vuorossa kahvittelu ja raivoisaa shoppailua keskustassa loppuwoneilla. Tytot saivat kai, mita halusivat ja jatkat vain pyorivat. Tosin Pietu teki hyvan kodin useille uusille vaatteille ja Jussi paatti reippaana poikana kayda leikkuuttamassa tukkansa paikallisessa mega-kampaamossa. Oli kylla halpaa kayda parturissa, euroina noin 7 rahaa ja kunnon walk-in meiningilla.

Hotelliin palattuamme kansallispukua niskaan ja seuraamaan paatoskonsertti-seremoniaa. Emme olleet itse paasseet finaaleihin asti tanssimaan, mutta Kirjavia se ei ressannut, silla hyvaa festariahan tanne lahdettiin heittamaan. Seremonia olikin ihan mielenkiintoinen tapaus kaikkine keikkoineen ja muine oheistuotteineen. Korealaiset tanssiryhmat olivat kylla aivan uskomattomia ja show-meininki oli kylla mieleteonta. Tykattiin.
Paatosjuhlassa jukistettiin tanssikilpailun voittajaryhmat. Korealaisessa sarjassa voitto meni odotettavasti Koreaan. Kansainvalisessa sarjassa tuomaristo nosti bulgarialaisen Sofia 6 ryhman voittajaksi.
Taalla Koreassa ei ole ilmeisesti tapana saastella ilotulituksissa. Tapahtuman aikana on ollut useita upeita pommituksia ja tanaan oli toisiksi loistavin. Pommituksia paasee katsomaan todella lahelta, silla turvaetaisyydet ovat lahinna muodolliset.

Tapahtuman viimeisen illan kuvioihin kuuluu tavaroiden pakkailuiden lisaksi lahjojen jakaminen toisille ryhmille ja haluamilleen henkiloille. Kiersimme hymyilemassa moneen kameraan ja antamassa useat muistoesineet. Monet pikkutytot tulivat kovin iloisiksi poikien suostuessa (tietenkin) yhteiskuvaan.

Kavimme pienella joukolla viela bulgaarialaisen ryhman voittobileissa, jonne suuntaammekin tasta jatkoille!!!
Eli sinne siis ja samoilla silmilla rinkka selkaan ja kohti koti-Suomea.

Lassi ja Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!