.

.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

6.10. toka paiva, avajaiset!

Heratessamme aamulla aikaisin klo 6.30 ulkona oli suuri sumu. Aamu alkoi letityksella ja meikkauksella. Sitten mentiin nauttimaan hotellin runsasta ja paivan parasta ja tarkeinta ateriaa, aamupalaa. Pakkasimme mukaan puvut ja kaikki paivan tavarat, koska hotellille ei paastaisi enaa kaymaan kun vasta iltamyohalla.


Ensin oli ohjelmassa Independence Hall, "Itsenaisyys halli", joka oli suuri ja mahtava paikka, nakemisen arvoinen. Paikalla oli Kirjavien lisaksi paljon paikallisia koululaisia, jotka oli kovasti innoissaan huutelemassa "HELLO!" meille kaikille. Ja heita siis oli PALJON. Independence hall oli siis tosi iso Korean historiasta kertova museo/nayttely, jossa oli seitseman hallia ja viela iso piha ja paljon patsaita. Selville saatiin ainakin, etta Korealla on takanaan 5000 vuotta pitka, verinen historia ja etteivat he oikein pida japanilaisista. Aikaa oli meilla kuitenkin rajallinen maara (40min) eli jai osa halleista kaymatta... harmi.


Sitten oli vuorossa Lauran lempihetki paivasta, elikkas lounas! :) Mentiin taas sinne kalan hajuiseen ruokailupaikkaan, mista on jo aiemmin kerrottu, ja tarjolla oli paikalliseen tapaan riisia, vihanneksia tms. ja mukana tietysti myos jokapaivainen bonus-yllatyskortti: merenelavat! Kylla! Siitahan se sitten taas lahti: "No fish!! No seafood! Any fish and she DIES!" Kisu: "Aaaaaah!" (yllattyneena). Ja ruoka takaisin keittioon, uutta poytaan, ja kas: merileva oli piilotettu kananmunan alle! jes! Sitten Merja keittioon valvomaan ruuan kypsennysta, jonka jalkeen kokki toi valvotun ja puhtaan ruuan poytaan ja vihdoin Laura pystyi syomaan sita normaalisti. Aikas episodit taas kerran.

Ruuan jalkeen bussi kuljetti meidat kulkueen lahto tonteille. Vaihdoimme esiintymisvaatteet bussissa ja kavimme myos mielenkiintoisella vessaretkella paikallisessa lukiossa. Hyi helkkari! Vessaolosuhteet olivat sotkuiset ja epamiellyttavat, TODELLA epamiellyttavat. Siita juuri ja juuri selvisimme ja puvut vaihdettuamme alkoi kulkueemme. Muuten, ilma oli kirkastunut aamuisesta sumusta ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta tajuttoman kuumasti. Kulkueen lahtoa odotellessamme kuumuus oli pahimmillaan, etta tiukkaa teki. Keikattiin ensin isolla kentalla lyhyesti ja sitten lahti kulkue liikkeelle.




Kulkue olikin luku sinansa: populaa oli paljon, varsinkin koululaisia. Korealaiset tytot kirkuivat kuin rock konsertissa ja hullaantuivat erityisesti Kirjavien pojista ja soittajista. Raisalla oli onneksi suomi-tarroja mukana, joita han jakoi innokkaille "faneille", jotka tulivat piirittamaan Raisa-paran kiljuen minka kerkesivat. Hui! Kulkueessa oli huikeat 9 keikkaa, kaikki 2 minuutin setteja. Joka paikassa oli hurjasti yleisoa ja saatiin ihan riittavasti vilkutella ja katella ihmisia. :) Kulkue paattyi isolle esiintymislavalle, jossa myohemmin oli festarin avajaiset.

Avajaisissa esiinty paljon ryhmia, myos muita kansantanssijoita. Runsaasti hiphoppareita ja balettia sun muuta nahtiin myos. Avajaisissa oli myos kaikkien maiden yhteinen lavaesiintyminen, jossa tanssittiin outoa korealaista festariteemabiisia. Askeleita ei osattu, mutta eivat osanneet muutkaan, ja hauskaa oli. Meilla oli avajaisia seuratessa jo aikas kylma, mutta paastiin onneksi vaihtaan vaatteet valilla. Tahan valiin muuten kiitokset bussikuskille, joka on ollut ihana. Vaikkei han ymmarra sanaakaan englantia saatikka suomea, niin silti tullaan hyvin juttuun.

Lopuksi avajaisissa oli MAHTAVA ilotulitusshow, joka oli ehka hienoin ikina! Sitten kaytiin viela lavalla pyorahtamassa, harjoittelemassa. Aanentoiston kanssa oli ongelmia, mutta Merja pisti asiat jarjestykseen ja lopulta aanetkin kuuluivat tanssijoille.

Harkkojen jalkeen bussi suuntasi kohtin hotellia. Tunnelma oli jo melkos levoton, paiva oli sen verran pitka, etta vasymys alkoi jo nakya. Siis iltapalan ja toiset blogin kautta unten maille!

Anyon haseyo!


 Hieman hepulissa, Marja ja Laura

1 kommentti:

  1. Tänää aamulla ku yhdeksän aikaan lähdin, sain RAAPATA auton ikkunat.. et näin täällä!! Se on jo talvi ku työ ootte takasin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!