.

.

tiistai 5. lokakuuta 2010

Soul-paiva 3.10.

Virallinen ensimmainen Korea paivamme alkoi muutaman tunnin koiranunien jalkeen. Lentokone laskeutui paikallista aikaa klo 8.20 (Suomen aikaa 02.20!). Kaikkien matkalaukut saapuivat perille ja niita menimme hakemaan metrolla! Oppaamme (talle paivalle) ja bandimme olivat meita vastassa ja heti ulos paastyamme aloitimme matkan kohti Soulia ja kiertoajelua. Ensimmaiseksi suuntasimme Royal Palaceen, jossa naimme perinteista aasialaista arkkitehtuuria.

Royal Palacen jalkeen lahdimme kavelykadulle, jota pitkin kavelimme hetken aikaa ja totuttelimme ihmispaljouteen. Kavelykadulta paadyimme perinteiseen korealaiseen ravintolaan syomaan lounasta. Ruokailu oli totutusta hyvin poikkeava. Poydassa oli useita pienia kippoja, joista otettiin omalle lautaselle pienia maaria, syominen tapahtui tietenkin PUIKOILLA! Tutustuimme jo heti ensimmaisella aterialla perinteiseen ruokalajiin, kimchiin, joka valmistetaan kaalista, chilista, anjoviksesta ja valkosipulista. Syomisen jalkeen paasimme ensi kertaa hieman shoppailemaan, samaisella kavelykadulle, jolle tulimme viela myohemmin uudestaan ja olimme jatkuvasta ihmisvilinasta paat pyoralla. 
Sitten lahdimme hostellillemme majoittumaan ja hieman siisteytymaan ennen kuin lahdimme Soul-Towerille.
Towerissa otimme paljon valokuvia ja katselimme alapuolella levittyvaa kaupunkia. 



Kun laskeuduimme alas tornista, ostimme Kirjaville oman lukon, jonka kiinnitimme aitaan, jossa oli muitakin "rakkauslukkoja". Halusimme laittaa Kirjaville oman lukon symboloimaan ikuista ystavyyttamme. 

Puu, johon ostimme lukon

Towerin jalkeen lahdimme paivalliselle, syomaan jalleen perinteista korealaista ruokaa. Ruoka valmistettiin poydassa, porisevassa padassa. Taman jalkeen lahdimme hostellille ja kavimmekin nukkumaan jo yhdeksalta, koska kaikkia vaivasi hieman jet lag.   

Poriseva pata


Tasta paivasta teille kertoi Outi ja Salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!