.

.

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Viikon Kirjava: Leo

“Kun ulkona pyryttää, eikä autolla voi lähtee-ää / kenelle voit soittaa? LEE-KSA-LLEE!” 

Jos apua tarvitset, meidän Leo on tukesi ja turvasi, joskus jopa vähän liiankin kanssa - itsensä kannalta siis. Oli se sitten lumen aurausta, remontointia, auto-ongelmia tai vaikka maailman suurimman ja painavimman jääkaapin vieminen kierrätykseen, ota yhteyttä Leoon - ja asia järjestyy!

Leksa hyppäsi meidän porukkaan kevättalvella vuonna 2004, kun Kirjavat leireili ensimmäistä kertaa erilaisten sattumien kautta Merenlahden kenttäosuuskunnan talolla. Viikonlopun aikana Taipalsaarelle iski hurja lumimyrsky, ja talon pihamaata auraamaan saapui pitkänhuiskea poika, joka äitinsä kannustamana tuli sisälle asti seuraamaan meidän treenejä. Näkemästään ilmeisen vaikuttuneena Leo on pysynyt matkassa mukana kaikki nämä vuodet siitä hetkestä asti. Ja Merenlahdelle on muuten palattu aika monta kertaa tuon viikonlopun jälkeen!

Tämä Merenlahden kylässä, maatalouskoneiden parissa varttunut mies pyörittää omaa koneurakointiyritystään, ja tykkää tehdä töitä vuorokauden ympäri lähes aina, kun aurinko paistaa tai lunta sataa. Kirjavien seuraan Leo kuitenkin saapuu aina kun töiden parista ehtii, ja silloinkin, kun ei oikein ehtisikään. Tanssisaliin päästyään traktorimiehestä kuoriutuu taidokas tanssija, joka on luotettava ja mukava tanssipari. Leo on erityisen hyvä viemään tyttöjä varmasti ja rauhallisesti, eikä hän koskaan väännä tai veivaa väkisin. Hänen ansiostaan saatiin myös neljän sekaparin kuvio kasaan, jes!

Veturinkuljettaja Leo ja kumppanit

Harrastuksen ja ystävien lisäksi Leo löysi Kirjavista elämänsä rakkauden, Outin. Naimisissa pariskunta on ollut jo kolme vuotta, ja heillä on maailman kivoin pieni Kirjava-vauva, ensimmäinen laatuaan. Tänä kesänä he ovat löytäneet tiensä ihkaomaan omakotitaloon lappeenrantalaiseen lähiöön, mutta tiheän asutuksen vuoksi kaikki rakkaat traktorit asustelevat luppoajallaan Merenlahden rauhassa.

Ouska ja Leksa

Niin, Leon intohimoja ovat jo pienestä pitäen olleet erilaiset laitteet ja koneet. Omien ja firman koneiden ohjastamisen lisäksi tämä monen alan asiantuntija tykkää tutustua kaiken maailman härveleiden toimintaan purkamalla niitä. Ne, joita ei hallita avataan auki, ja jos ei sen jälkeen enää toimi, niin kootaan uusi tai heivataan varastoon odottamaan aikaa parempaa. Leo tykkää myös kovasti luonnosta ja maaseudusta, etenkin syksyisin ja hirvenmetsästyskausina miehen löytää takuuvarmasti metsästä.

Ihmisenä Leksa on kiltti, huomaavainen ja avulias, ja hänen kanssaan on helppo olla ja jutella. Parasta meidän leppoisassa Härde-Valdessa on se, että hän jaksaa aina katsoa maailmaa pieni pilke silmäkulmassa. Leo on oikea vekkuli velikulta, joka ajattelee usein muita ennen itseään. Vähäisellä vapaa-ajallaankin hän on aina valmis auttamaan missä tahansa, ja osallistuu esimerkiksi aina ihanteellisella sitoumuksella Lasten Kalenoiden järjestelyihin. Toimeliaisuutensa ansiosta Leo tuntee vähintään puolet Lappeenrannan asukkaista, eikä ihme - hänen kanssaan kun tulee toimeen todella helposti.


Kolme Kiperää Kysymystä Kirjavalle

Mikä Kirjavissa on parasta?

Yhteenkuulumisen tunne ja että on paikka, johon kuulua, jossa saa olla oma itsensä ja rennosti ystävien ympäröimänä.

Lempikoreografiasi Kirjavien ohjelmistosta?

Pakko vastata kolme tanssia, koska en osaa erotella paremmuusjärjestykseen. Tykkään tanssia Siirtistä todella paljon, koska tanssi on hempeää ja saa mennä kovaa, mutta Onni on teknisesti vaativampi ja kivempi tanssi. WiipurinRinkeli on tärkeä, koska sen pohjatyö on ollut itselle merkittävää, ja sitä on myös kiva tanssia.

Hauskin leirimuistosi?

Tottakai on sanottava ensimmäinen kohtaaminen Kirjavien kanssa. Käydessäni leirillä huomasin puolipukeisia naisia liikustelemassa suihkun jälkeen ympäri kentän taloa, niin olihan se tällaiselle maalta kotoisin olevalle nuorukaiselle hiukan outoa. Onhan myös pitkien keskusteluiden jälkeen aamun varhaisilla tunneilla auringonnousun katsominen raikkaassa ulkoilmassa piirtynyt unohtumattomasti leirimuistoihin.


Kuka onkaan seuraava Viikon Kirjava? Se selviää jälleen ensi perjantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!