.

.

perjantai 25. syyskuuta 2015

Viikon Kirjava: Elli

Bussin pyörät rullaavat Valtatie 13:sta, kun Elli hurauttaa Kirjavien treeneihin. Hän asustelee Jyväskylässä, joka on tällä hetkellä ulkkari-Kirjavien pohjoisin sijainti. Onneksi matka ei ole pitkä, ja saamme nauttia Ellin mukavasta seurasta mahdollisimman usein treeni- ja keikkaviikonloppuisin!

Ellinoora (meille kuitenkin aina Elli) on aloittanut tanssijan uransa alle kouluikäisten ryhmässä Lönnrotin koululla vuonna -95 Merjan ohjauksessa. Kirjaviin hän kuitenkin siirtyi vuoden kuluttua kouluiän saavutettuaan, ja siitä lähtien Elli saapui aina treeneihin Petrus-veljen kanssa. Elli ja Petrus olivatkin pienenä varsin tiivis kaksikko, joista napakka Elli piti välillä haaveiluun taipuvaisen isoveljensäkin asioista huolta. Nykyään he ovat eläneet arkeaan jo vuosia eri kaupungeissa, mutta pikkusiskon huolenpito säilyy.

Tanssin saralla Elli on kehittynyt huimin harppauksin lähivuosien aikana. Lapsena Elli oli välillä hyvinkin kipakka, mutta kulmien hiouduttua hänestä on vuosien varrella kehkeytynyt tasainen ja huomaavainen tanssipari, joka omaa hyvän pari- ja ryhmäkontaktin ja pehmeän tanssityylin. On hienoa seurata Elliä hänen heittäytyessään tanssin pyörteisiin, mistä Onni on mainio esimerkki. Moni ei varmaan tiedäkään, että osa Onnin inspiraatiosta on peräisin Ellin taiteellisuudesta ja piirustusharrastuksesta. Koreografian liikkeissä näkyy Ellin hulluttelun tuomia mausteita ja myös lavalla seikkaileva mysteerinen taideteos on hänen maalaamansa. Ilman tätä taiteilijan pääroolissa hurmaavaa neitokaista emme varmaan edes pystyisi esittämään koko teosta.

Elli johtaa joukkoa Onnissa


Elli on koulutukseltaan sekä Lappeenrannan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistunut  artesaani-kiviseppä että Jyväskylässä maalarin ammattitutkinnon suorittanut pintakäsittelyn ammattilainen. Oli sitten kyseessä korujen valmistus tai pintaremontti, Elli hoitaa homman takuulla kotiin. Hän myös maalaa mielellään vapaa-ajallaan ja tykkää myös lukemisesta. Luovuutta tältä naiselta löytyy luonnollisesti roppakaupalla!

Kasvissyöjänä Elli kokee välillä kovia meidän ulkomaan edustusreissuilla, sillä festivaalin järjestäjät eivät aina ole ihan tuttuja kyseisen ruokavalion kanssa. Sopivaa ruokaa kuitenkin aina metsästetään yhdessä! Samaisilla reissuilla Ellistä kehkeytyy myös todellinen shoppailukaveri, joka tekee persoonallisia löytöjä ja uskaltaa kokeilla erilaisia tyylejä. Meikkaajana Elli on todellinen guru, joka osaa korostaa kauniisti tummia piirteitään. Jos jonkun silmät näkyvät raskaasti valaistulla lavalla niin ne ovat Ellin!


Luonteeltaan Elli on herkkä ja sydämellinen, mutta myös pippurisuutta löytyy. Tätä naista sitkeämpää sissiä saa hakea. Hän on todistanut luonteenlujuutensa useaan otteeseen, eikä hän luovuta vaikeassakaan paikassa. Vaikka Elli on usein kovin vaatimaton eikä hän pidä itsestään suuremmin meteliä, on hän kuitenkin aina tanssissa ja siihen liittyvissä jutuissa mukana koko sydämellä. Elli nauttii ajan viettämisestä Kirjava-perheen kanssa - oli sitten kyseessä talkoot tai leirit. Häntä voisikin kuvailla Kirjavien omaksi halinalleksi. Elliltä saa halauksen aina, kun tavataan tai erotaan, ja joskus myös ilman sen suurempaa syytä. Hän, jos joku, muistaa aina kysyä muiden kuulumisia treeneihin saapuessaan.


Hassuttelua Meksikossa

Kolme Kiperää Kysymystä Kirjavalle

Mikä on parasta Kirjavissa?

Parasta on yhteisöllisyys. Se tunne, että kuuluu johonkin, tietää että näihin ihmisiin voi luottaa 110-prosenttisesti.

Lempikoreografiasi Kirjavien ohjelmistosta?

Lempikoreografioita miulle on ehdottomasti Nostatus, siinä on aina niin hyvä fiilis ja sitä on ihana tanssia aina uudestaan. Toisena miulla on Onni, sen tekeminen oli miulle kunnon haaste ja siinä kehityin esiintyjänä todella paljon, nykyisin sitä tanssii todella mielellään.

Hauskin leirimuistosi?

Vaikea valita yhtä yksittäistä, mutta sanoisin että kaikki meidän yhteiset illalliset, kun kaikki rauhoittuu ja on aikaa vaan istua ja jutella.Viikon Kirjava jälleen ensi perjantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!