.

.

perjantai 18. syyskuuta 2015

Viikon Kirjava: Suvi

Jos joku osaa muuttamisen jalon taidon ja tavaroiden pakkaamisen laatikoihin, niin se on Suvi. Opiskeluaikanaan Jyväskylän ja Lappeenrannan väliä kahdesti vuodessa muuttanut Suvi on kuitenkin opinnoissaan jo niin loppusuoralla, että viimeisin paluumuutto Lappeenrantaan on toivottavasti viimeinen piiiiiitkään aikaan. Yhteinen koti Lassin kanssa on löytynyt kodikkaasta vuokraomakotitalosta, joka todennäköisesti kutsuu Kirjavia illanistujaisiin, ompelu- ja askartelutalkoisiin ja strategisiin suunnittelupalavereihin kerta toisensa jälkeen tästä eteenpäin.

Suvi aloitti Kirjavissa syksyllä ‘99 siskonsa Marjan kera. Onnistuneen tanssiuran käynnistämisen jälkeen lukio-ikäinen Suvi aloitti myös ohjaajauransa. Sonjan ja Emmin kanssa luotsattu Kuiskaus jopa ylsi lasten luokitteluissa kultasarjaan Suvin tekemällä koreografialla! Muutettuaan takaisin Lappeenrantaan Suvi on ottanut vastuuta Rajan Nuorten johtokunnassa uutena sihteerinä, ja uuden toimintakauden alettua hän tanssittaa alle kouluikäisten ryhmän ohella myös muita harrastajia tuoreena FolkJam-emäntänä. Kirjavien toiminnassa Suvista on kehkeytynyt todellinen some-osaaja, jonka kynästä meidän monet blogipostaukset, Facebook- ja Instagram-päivitykset syntyvät.

Kirjavat kylässä Suvilla ja Lassilla!Jo alusta lähtien oli selvää, että Suvi on syntynyt tanssimaan ja tarkoitettu lavalle - hänestä näkee, kuinka hän nauttii tanssimisesta. Monipuolisuus ja täysillä tekeminen on Suvin tanssille tunnusomaista. Hän oppii tanssin kuin tanssin nopeasti ja myös muistaa ne pitkään. Vahvan koreografian hahmottamiskykynsä myötä Suvi on omiaan paikkaamaan miehistövajausta keikoilla: oli kyseessä sitten pojan tai tytön paikka, tuo kuvio tai tämä kuvio, uuden paikan tanssiminen päivän varoitusajallakaan ei ole tälle tytölle ongelma. Suvi osaa myös viedä, lähes yhtä hyvin kuin Kirjavien pojat.

Tanssin ulkopuolella Suvi on todella tehokas tapaus! Hän on ennättänyt opiskella Jyväskylässä itselleen nopeasti laskien jo puolisen tusinaa pätevyyttä siinä ajassa, jossa toiset opiskelevat yhden, ja ennättipä hän opiskelujen tiimellyksessä jopa vaihtoon Itävaltaan. Hän valmistuu pian erityisopettajaksi varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Näiden lisäksi Suvi on suorittanut luokanopettajan opinnot musiikkiin erikoistuen, joten hän voisi toimia myös vaikka musiikkiluokan opettajana.
Suvi on taitava tekemään mitä upeampia kampauksia ja omaa hyvän ja persoonallisen tyylisilmän. Hän onkin ryhmämme kirpputorikuningatar, jonka edullisia löytöjä saa aina tietyin väliajoin ihastella (ja kadehtia). Onneksemme Suvi päästää joskus meidät penkomaan omaa kirpputorikasaansa ennen kuin se ehtii kirpparille, ja voi kuinka sieltä tekee löytöjä!

Luonteeltaan Suvi on huomaavainen, joustava ja lämmin ihminen. Suvi on äärimmäisen musikaalinen, ja hallitsee nykyään lähes kaikki klassisen orkesterin soittimet. Vapaa-ajallaan hän tykkää väkertää erilaisia käsitöitä ja viettää aikaa kaikenlaisen urheilun merkeissä. Ulkoilmaihmisenä Lassi on löytänyt Suvista hyvän parin, Kirjavien perustuslaista huolimatta ;)

Koreassa riitti edustusvauhtia!


Tytöt eläytyy Dia de Muertos-meininkiin Meksikossa

Kolme Kiperää Kysymystä Kirjavalle

Mikä on parasta Kirjavissa?

Parasta on saada jakaa oma intohimo ja tanssinpalo rakkaitten ihmisten kanssa! Kirjavat on miulle tärkeitä ystäviä, tanssia ja hikeä, ihanaa ruokaseuraa, huippuja bilekavereita, yhteisiä muistoja, hengähdyspaikka ja turvaverkko. Sit tietysti tanssi, mie niin tykkään siitä! Kirjavissa tanssimisessa on ihanaa sellanen tekemisen meininki ja nimenomaan siitä yhdessä oppimisesta nauttiminen.

Lempikoreografiasi Kirjavien ohjelmistosta?

Tää on niin vaikee kysymys! Miusta tää vaihtelee ajoittain paljon. Toisaalta Nostatus on miun kestosuosikki, energialataus lavalla on vaan niin huikeeta! Tykkään myös WiipurinRinkelistä ja Onnista, ne molemmat vaativat latautumista ja toisenlaiseen maailmaan heittäytymistä. Noissa kaikissa kolmessa on myös ihanasti yhteisöllistä fiilistä! Tällä hetkellä kuitenkin Kohti puhuttelee miuta paljon, ja siks se on ehkä tän hetken lemppari. Mie olin vaihdon takia poissa osan tekovaiheesta, niin ehkä miulla siksikin on jokin prosessi vielä käynnissä sen kanssa. Miusta jokainen tanssikerta syventää omaa kokemusta teoksesta ja herättää paljon ajatuksia.

Hauskin leirimuistosi?

No tää ensimmäisenä mieleen juolahtava ei oo ihan suoraan leiriltä, mutta hauska muisto silti! Etelä-Koreassa kun majoituttiin yksi yö kaikki samassa nuorisohostellin huoneessa pistin koko tyttöjen huoneen juoksemaan keskellä yötä pitkin hostellin käytäviä. Emmi poistui mein huoneesta, ja mie unenpöpperössä luulin, että Emmin verensokerit on matalalla ja hän on “iha sekasin”! Pienen paniikin ja käytävillä juoksentelun jälkeen ilmeni, et Emmi oli mennyt käytävän päässä olevaan vessan, ettei muut ois heränny. Eipä herätty, ei! :D

Omilta leireiltä hauskoja ja ihania muistoja on lukemattomia,etenkin mein ihanat jouluateriat on kyllä ikimuistoisia. Hauskoja muistoja on Kotalahden leirikeskukselta, mieleen on jäänyt esimerkiksi se kun treenattiin yks leiri laukkapolkkaa Markan possun tahtiin, tai kun ollaan teini-ikäisinä katsottu auringonnousua yhdessä valvotun yön jälkeen rantalaiturilla.


Viikon Kirjava-sarja jatkuu jälleen ensi perjantaina!
Psst... Juhlakonserttiin on enää kuukausi, muista varata lippusi sähköpostitse kirjavat(at)gmail.com!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!