.

.

perjantai 11. syyskuuta 2015

Viikon Kirjava: Petrus


Tänään pääsemme esittelemään oikean merimiehen, joka seilailee ympäri maailman vesiä - niin opintojensa puolesta kuin Kirjavienkin kanssa. Viilipyttymme Petrus on hillitystä olemuksestaan huolimatta erittäin huumorintajuinen jätkä, jolta irtoaa hyviä juttuja ja mielenkiintoisia pohdintoja. Kunnon seilorin tapaan hän on joskus hitusen mysteerimies, jonka menoista ja tuloista ei aina tiedä, mutta aina hän on paikalla, kun pitää.


Petrus on yksi niistä alkuperäisistä Kirjavista, jotka ovat tulleet mukaan tanhutoimintaan jo ihan pieninä. Hän päätyi pikkusiskonsa Ellin kanssa Kirjaviin ns. sukurasitteesta, sillä myös heidän kaksi isoveljeään harrastivat kansantanssia vanhempien tanssijoiden ryhmässä, Karusellissa. Veljien lopetettua tanssihommat jo vuosia sitten, Petrus jatkaa yhä tanhun pyörteissä siskonsa kera ja onkin kehittynyt oikeaksi parkettien partaveitseksi.Istun kiven päällä mä, istun kiven päällä...

Meidän Pietu on taitava tanssija, joka tietää tarkkaan eri askeleet ja oppii uudet tanssit nopeasti. Treeneissä Petrus onkin se, jolta Leksa, Lassi ja Jussi katsovat uuden koreografian askeleet ja vuorot oman muistin pettäessä. Petrus on erityisen hyvä tansseissa, jotka vaativat sitkeää ja pehmeää liikekieltä, mutta osaa myös repäistä uskomattomia maanitussooloja. Hän on todellinen kyykkyripaskan ja huimien hyppyjen mestari - harva onnistuu ponnistamaan yhtä korkealle!

Tanssiparina Petrus on luonteensa mukaisesti kohtelias ja toiset huomioiva. Hänellä on aina kärsivällisyyttä ottaa huomioon muiden oppimistyyli. Hän ei koskaan vie tyttöjä raa’alla voimalla, vaan kuuntelee pariaan ja ohjaa aina osaavasti ja pehmeästi. Treeneissä Petrus keskittyy olennaiseen eikä ole koskaan suuna päänä ja kyselemässä.


Pietu on asunut ja opiskellut Kotkassa jo useamman vuoden, ja pian sinne muutettuaan hän sukelsi sujuvasti mukaan opiskelijajärjestöjen toimintaan. Pienen kiertotien kautta Kotkasta löytyi myös innostus merellä työskentelyyn, ja Petrus on nykyään matkalla valmistumassa merenkulkualan insinööriksi. Lappeenrantaan hän saapuu aina viikonloppuharjoituksien ja keikkojen koittaessa, ja taittaa matkan Kymenlaaksosta Etelä-Karjalaan usein bussin kyydissä.

Pojat ansaitulla tauolla Perussa

Kirjavien vanhin tanssija Petrus on luonteeltaan mukautuva, ystävällinen ja rauhallinen. Jo pienestä pitäen hänellä on ollut silmää yksityiskohdille, ja haaveiluun taipuvaisena mm. kotimatkat pienenä koululaisena venähtivät usein tuntien mittaisiksi, kaikenlaisen mielenkiintoisen viedessä Petruksen huomion ja täten viivästyttäen kulkua. Tämän miehen ruoassa ei voi koskaan olla liikaa valkosipulia, ja erityisesti opiskeluaikoina Petrus löysi lautapelien viihdyttävän maailman. Myös musiikki on Petrukselle tärkeää, ja hänet voikin usein löytää hyräilemässä hiljaa jonkin lempikappaleensa melodiaa.


Kolme Kiperää Kysymystä Kirjavalle

Mikä on parasta Kirjavissa?

Saat olla ihan oma itsesi, ja jos ärsyttää/itketyttää, siellä saat tukea sitä tarvittaessa. Jokainen ryhmäläinen on samalla saanut pienen palan toisesta, ja myös löytänyt itelleen paikan siinä isossa “piirissä”.

Lempikoreografiasi Kirjavien ohjelmistosta?

Lempikoreografiaa kun alkaa mietimään, ei suoranaisesti pysty sanomaan yhtä monien joukosta, kun ajatellaan kuinka erilainen jokainen koreografia on toisistaan. Monista esityksestä löytyy itelle jotain sellaista, joka tempaa mukaan, pieni alkukipinä, mistä syttyy kunnolla - on se sitten Kohdin alun erikoisuus tai perinteisiä kansantansseja (esim. Saimaanrannan valssi). Jokaisesta tanssissa on kuitenkin itse löydettävä itselleen ilo vetää se ja oli se sitten kuinka vanhaa ohjelmistoa.

Tällöin vois myös puhua, että ymmärtää pikkasen paremmin itteään ja omaa tekemistyyliään.

Hauskin leirimuistosi?

Paras leirimuisto... on varmaan kokoelma Kotalahti-muistoja, kuinka siellä on pienenä treenannut ja välillä pitänyt hauskaa. Erilaiset viestit on myös jääny mieleen positiivisesti.


Vielä on viisi Viikon Kirjavaa jäljellä, järjestyksessä seuraava esitellään tuttuun tapaan ensi perjantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!