.

.

perjantai 4. syyskuuta 2015

Viikon Kirjava: Salla

Puntit nousee, musiikki raikaa ja hiki lentää, kun Salla pääsee tanhun jälkeen lempipuuhansa, eli kuntosaliharjoittelun pariin. Kirjavien virallinen keppijumppalämmittelijä ja kahvakuula-asiantuntija Salla on napakka nainen, joka on hyvä kokkaamaan ja puhuu sujuvaa espanjaa. Mikäli suuntaat Väli- tai Etelä-Amerikkaan tai melkeinpä mihin vaan, ja haluat onnistuneen matkakokemuksen, kannattaa konsultoida tätä reppureissuexperttiä.

Salla kuuluu Sonjan ja Emmin kanssa Leirin päiväkotijengiin ja on ollut Kirjavissa mukana ryhmän perustamisesta lähtien. Tanhun Salla kuitenkin aloitti jo vuotta aiemmin, pienenä pellavapäisenä tytöntyllerönä. Sallan ensimmäinen suuri tähtihetki oli ehdottomasti Kirjavien ensimmäisessä luokittelukoreografiassa, Tanelissa. Etsijäksi jäänyt Salla löysi nerokkaista piiloistaan kaikki muut, muttei koskaan laatikkoon piiloutunutta “Tanelia”, eli Jussia… He sitten löysivätkin toisensa vasta myöhemmällä iällä!

Salla on fyysinen, intohimoinen ja itsevarma tanssija, joka omaa vahvan läsnäolon lavalla. Lavakarismaakin tietty löytyy, minkä ansiosta Salla jää harvoin yleisöltä huomaamatta. Taidokas tanssitekniikka ja kehon hallinta on tällä neidillä hyvin hallussa, ja balettiakin jonkin aikaa harrastaneena Sallan nilkan ojennus on aivan omaa luokkaansa. Vahvan fysiikan ansiosta Salla jaksaa painaa niin treeneissä kuin pitkissäkin konserteissa. Hän tuntee oman kehonsa hyvin ja nauttii sen haastamisesta, ja toisin kuin suurin osa muista Kirjavista, hän myös huoltaa kroppaansa ihanteellisesti.

Fysioterapeutiksi valmistunut Salla asui ja työskenteli vielä hetki sitten Helsingissä, mutta pari viikkoa sitten muuttui niin status työntekijästä opiskelijaksi kuin asuinmaa Suomesta Ruotsiin. Kirjavien seuraan Salla kuitenkin lennähtää aina sopivassa saumassa, seuraavan kerran lokakuun juhlakonserttiin. Onneksi emme siis joudu luopumaan kuin hetkellisesti omasta fyssaristamme, joka aina avuliaasti auttaa jumiutuneiden lihasten tai muiden kolotusten kanssa, ja antaa vinkkejä tanssiasennon ja ryhdin parantamiseen.

Jussi ❤ Salla
Gamsaa hamnidaa!

Salla, tuttavallisemmin Lehtis, on ryhmämme todellinen voimanainen ja kuten mainittua, ahkera kuntosalikävijä. Liikunta on muutenkin keskeisessä osassa tämän naisen elämää - Salla pyöräilee, ui, kiipeilee ja zumbaa, ja on toiminut toisinaan myös jumppaohjaajana. Onpahan hänet houkuteltu jo vuorillekin Sallan vieraillessa Jussin luona Norjassa tämän vaihto-opiskeluaikana.

Salla on aito, iloinen, huumorintajuinen ja määrätietoinen ihminen, joka niin tanssissa kuin muussakin elämässä tekee paljon töitä päämääriensä saavuttamiseksi. Kuitenkin joskus saattavat ärräpäät lentää, sillä Salla elää tunteella. Vaikka hän on Kirjavien toiseksi nuorin tanssija, on Sallalla rohkeutta ja riskinottokykyä kaikkien meidän muidenkin edestä. Hän on Kirjavien rohkea maailmanmatkaaja, jonka sydän halajaa aina säännöllisin väliajoin kaukomaille. Mielipiteiltään ja maailmankatsomukseltaan Salla on valveutunut, eikä kavahda vapaaehtoistyötä maailman äärissä sijaitsevissa apua tarvitsevissa maissa. Matkoilla oman sisäisen seikkailijansa löytänyt Salla haluaa kokea paljon, ja on vuosien varrella oppinut tuntemaan itsensä, tietämään mitä elämältään tahtoo ja suuntaa järkkymättä sitä kohti.

Kolme Kiperää Kysymystä Kirjavalle

Mikä on parasta Kirjavissa?

Meidän kaunis Salla!
Varmastikin ystävyys sekä yhteinen pitkä historia. Se, että kaikki tuntevat toisensa niin hyvin ja sen kautta osataan esim. tukea toinen toisiamme. Tunnemme niin hyvin toistemme lähtökohdat ja persoonallisuudet. Yksi paras asia on myös pysyvyys, se että voi luottaa siihen että tämä homma kestää. Se on ollu erityisesti miulle hyvin tärkeä asia, koska olen ollut niin monta kertaa pidempiä aikoja (fyysisesti) poissa. Nytkin “etäjäsenenä” ollessa voin luottaa siihen, että kun tulen takaisin, niin miulla on oma paikka Kirjavissa, ihan niin kuin ennenkin.

Lempikoreografiasi Kirjavien ohjelmistosta?

Ei kai vaan yhtä pysty nimeämään! Kaikki viime vuosien isommat kokonaisuudet ovat kyllä varmasti lemppareita. Ehkä kuitenkin viimeisin suosikki on Kohti. Se oli miulle projekti, missä olin alusta asti mukana, kokemassa tekovaiheet. Se on koreografia, jossa oma fysiikka joutuu koville, ja varmaan siksi se juuri onkin yksi miun suosikeista. Sen tekovaiheessa myös joutui puskemaan itseään aika kovasti eteenpäin, niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla. Siitä on jotenkin jäänyt elävästi mieleen se, miten “äärirajoilla” sitä sen tekoprosessissa olikaan, jälleen kerran kaikilla leveleillä. Mutta ehdottomasti myös Siirtis ansaitsee maininnan yhtenä miun suosikkina, se on vaan niin vauhdikkaan hengästyttävä!

Hauskin leirimuistosi?

Spontaanisti mieleen tuli se kun tehtiin Kalenat kannon nokassa teosta ja nukuttiin pommiin! Mein oli tarkoitus alottaa treenit aamulla koreografimme Eevin kanssa, mutta ilmeisesti herätyskello ei ollutkaan soinut. Ei kai siinä sitten muuta kun laitettu hösseliksi että kerettiin treenaamaan.


Viikon Kirjava jälleen ensi perjantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!